semasa

Jumpa D0ktor Setiap Minggu, Janna Nick Masih Jalani Raw4t4n Dengan P4k4r

Janna Nick memberitahu bahawa dia kini masih lagi menjalani r4w4tan dengan pak4r s4k!t j1.w4 berikutan mas4lah g4nggu4n b1p0lar yang dialaminya ketika ini. Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner,26, yang dihubungi media mend3dahkan bahawa dia akan berjumpa p4kar ps1ki4tri pada setiap minggu untuk mendapatkan raw4tan susulan berhubung dengan mas4lah tersebut.

Dia juga berkata bahawa dia ada mengambil ubat-ubatan khas meskipun mengalami kesvk4ran kerana ke$an sampingan daripada peng4mbilan tersebut ketika kerja yang boleh menyebabkan dirinya meng4ntuk dan berasa tenang.

“Saya masih menjalani rawatan dengan pak4r s4k1t j!.wa dan akan berjumpa dengan doktor pada setiap minggu. Alhamdullilah, keadaan saya baik kerana sekarang berada di bawah peng4mbilan ub4t-ub4tan..”

Dia dalam pada itu turut menz4hirkan harapan agar kemb4li pulih seperti biasa dan tidak perlu berg4ntvng pada ubat dan sebagainya. Jelas Janna lagi, gangguan b1p0lar yang dialami seseorang adalah disebabkan ketid4kseimb4ngan kimia dalam otak manusia.

“Selepas mengambil ubat baru saya tahu bagaimana manusia n0rmal berfikir. Sebab selama ini saya ingatkan bahawa saya sama seperti individu normal lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Tapi apabila melibatkan kesihatan m3nt4l, kita sebenarnya tidak nampak. Maka kita kena faham mas4lah ini disebabkan ketid4k se1mb4ngan kimia dalam otak..”

Terdahulu, Janna telah mendedahkan bahawa dia mengalami mas4lah men.t4l dan juga pernah melakukan cvba4n bu-nvh diri ketika usianya 14 dan 15 tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *