semasa

Instafamous Buat Video Dengan Polis Dah Kena K0mpaun

Seorang instafamous telah dikenakan komp4un sebanyak RM1,500 gara-gara tid4k memakai pel1tup muka dalam video rayanya baru-baru ini yang memb4bitkan anggota polis berpakaian seragam lengkap.

Menurut Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd Fadzil Ali, komp4un telah dikelvarkan kerana individu berkenaan telah mel4nggar prosedur op3rasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Individu berkenaan telah hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya bagi memberi keterangan berkenaan isv tid4k memakai pelitvp muka terbabit.

Hasil sias4tan polis mendapati lokasi adeg4n raya berkenaan telah dilak0nkan di kawasan Bukit Rimau, Presint 3.

Video itu turut membabitkan kenderaan polis jenis Proton Preve serta kenderaan persendirian jenis Honda City milik lelaki tempatan dan anggota yang terbabit dalam adeg4n lak0nan itu berpakaian penuh seragam.

Katanya lagi, individu tersebut tid4k memakai pelitvp muka serta dilihat mempers3ndakan al4san-al4san yang telah diberikan untuk tujuan mer3ntas negeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Walau bagaimanapun, ketua polis mengatakan bahawa ti4da keben4ran dikeluarkan daripada pihaknya dan pihak polis yang terbabit tid4k menerima sebarang bayaran mahupun sagu hati.

Kedua-dua anggota polis serta seorang anggota tentera yang terbabit di dalam video berkenaan sebenarnya sedang bertugas dalam pasukan pematuhan SOP Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di IPD Putrajaya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *