semasa

Wanita H4nt4r Sate B3r4cvn Dekat Bek4s BF, Tapi Anak ‘Food Rider’ Yang Makan & Men!ngg4l

Indonesia – Ni4t j4h4t untuk menghabi$kannya nyaw4 bekas teman lelaki, seorang kanak-kanak berusia 10 tahun terk0rb4n apabila seorang wanita telah mengirim sate ber4.cun buat bek4s kekasihnya dan k3$ itu kini hangat diperkatakan di negara jiran.

Menurut laporan, kejadian tersebut berlaku di Bantul, Yogyakarta pada 25 April lepas dan wanita bernama Nani Aprilliani, 25, itu telah meminta seorang penghantar makanan dikenali sebagai Bandiman, 47, untuk menghantar sate berkenaan kepada alamat diberikan.

Berikut adalah kr0n0logi kejadian itu:

  • Nani membeli sate dari sebuah warung di Umbulharjo, Kota Yogyakarta. Dia kemudian menuju ke Jalan Gayam, Kota Yogyakarta.
  • Nani terjumpa Bandiman yang sedang berehat di masjid. Dia meminta Bandiman menghantar sate itu ke rumah seorang lelaki bernama Tomy.
  • Bandiman terima pesanan tanpa menggunakan aplikasi dan diberi upah sebanyak 30,000 Rupiah (RM8.55)
  • Apabila tiba, Tomy rupanya tiada di rumah. Menurut laporan, isteri Tomy yang berada di rumah enggan terima sate itu kerana tidak mengenali si pengirim
  • Isteri Tomy menyer4hkan kembali sate kepada Bandiman dan suruh bawa pulang buat juadah buka puasa
  • Tiba di rumah, Bandiman beri sate kepada isteri dan dua anaknya. Bagaimanapun hanya isteri dan anak keduanya, Naba yang makan sate tersebut.

Kata Bandiman, tidak lama selepas itu Naba meng3lvh kerana rasa p4hit dan pan4s sebelum menuju ke peti ais untuk meminum air sejuk.

Namun, tidak lama selepas itu Naba terus p3ngs4n manakala isteri Bandiman pula turut mengalami munt4h-mvntah.

Kedua-duanya dik3jarkan ke hospital untuk mendapatkan raw4tan tapi malangnya doktor memaklumkan Naba tidak dapat di$elamatkan dan dis4hkan men!ngg4l dun!a. Isteri Bandiman dilap0rkan semakin pulih selepas diberi raw4tan selanjutnya.

Susulan itu, Nani telah dit4h4n oleh pihak p0lis di rumahnya di Bantul pada Jumaat lepas.

Pen4ngk4pan itu memberikan sedikit keleg4an kepada Bandiman dan isteri apabila mendapat tahu individu yang menyebabkan kem4t!an anak mereka akan dibawa ke muka peng4dilan.

Sementara itu, sumber memaklumkan Bandiman sehingga kini masih berdvk4 dan tidak mampu bekerja seperti biasa sebagai pengh4ntar makanan.

Sampai saat ini masih di rumah, belum beraktivitas. Masih trauma karena anaknya meninggal dunia.”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *