semasa

“Kita anak seni… mulut jangan cap0i!” – Nad Zainal tegur gadis TikTok kr1tik Nabila Razali, busuk nama ‘budak teater’

Pelakon Nad Zainal mengakui dia berasa kes4l dengan tindakan seorang gadis yang menggelarkan diri sebagai ‘budak teater’ mengkr1tik bakat penyanyi Nabila Razali baru-baru ini.

Menurut Nad yang merupakan bek4s pelajar Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (Aswara), ti4da seorang pun guru teater yang akan membvrukkan orang lain dalam kelas seperti yang did4kwa individu tersebut.

Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal Abidin turut berkata dia melihat penampilan dan percakapan individu tersebut tid4k melambangkan sebagai pelajar teater yang mencintai seni.

“Saya tak suka bila seseorang yang mengg3larkan diri dia budak teater tapi buat perkara seperti itu. Saya dan rakan-rakan teater lain ada juga buat perbincangan mengenai isu ini.

“Saya rasa kesal dengan tindakan dia sebab setahu saya, sepanjang tiga tahun belajar teater, tak ada pula cikgu-cikgu burvkkan orang lain. Tak ada pula cikgu bercerita atau gos1p dan nak kr1tik orang lain sampai macam itu sekali.

“Cara dia pun tak macam budak teater yang cintakan seni… dia pula dengan make up yang tebal macam itu. Dia telah membvrukkan orang-orang yang cintakan teater.

“Setahu saya, budak teater semua baik dan tak cakap burvk f4sal orang lain. Saya t4kut sebabkan dia, orang turut meny4mpah dengan kami yang ada latar belakang teater,” kata Nad kepada mStar.

Nad menyuarakan pendapatnya mengenai isu seorang wanita mengkrit1k nyanyian Nabila itu ditemui di Bazar Aidifitri Che Salmah di World Trade Centre (WTC), Kuala Lumpur pada baru-baru ini.

Pelakon berbakat itu sebelum ini memuat naik status Instastory menasih4tkan pelajar teater agar menjaga adab dan tid4k memandang rend4h bakat orang lain.

“Kita anak seni mulut jangan cap0i (cakap lepas), jangan cepat bangg4 diri. Akak percaya budak teater Aswara b4ik. J4ngan jah4t mulut” tulisnya.

Minggu lalu, tindakan gadis itu memuat naik sebuah video TikTok membandingkan bakat nyanyian Nabila Razali dengan biduanita negara, Allahy4rham Puan Sri Saloma tular dan mendapat reaksi penyanyi Peluang Kedua itu.

Setahu saya, budak teater semua b4ik dan tak cakap burvk fasal orang lain.
NAD ZAINAL
PELAKON

Menerusi rakaman tersebut, individu itu berk0ngsikan ‘syarahan’ pensyarahnya mengenai kemampuan Nabila mengambil masa setahun untuk belajar menyanyi berbanding Saloma yang hanya mengambil masa sehari.

Menyedari perkara itu, Nabila atau nama sebenarnya, Nur Nabila Mohd Razali, 29, menerusi Instastory berkata, dia tid4k mengetahui apa tujuan sebenar individu tersebut memuat naik video yang hanya menyeb4rkan keb3ncian.

Nad melahirkan anak kedua yang diberi nama Budi Kalsom pada 31 Mac lalu.

Untuk rekod, Nad mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Faliq Amiruddin pada 18 Disember 2015 dan mempunyai seorang lagi anak bernama Fahad Ibrahim yang berusia lima tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *