semasa

May4t bayi baru lahir ditemui dalam kotak plastik

May4t bayi perempuan yang masih bertali pusat ditemui dalam sebuah kotak plastik, di lorong belakang Jalan Kluang, di Batu Pahat.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, polis menerima laporan mengenai penemuan may4t bayi berkenaan pada pukul 6.40 petang Isnin.

“Seorang orang awam menemui kotak plastik itu bersama m4yat di dalamnya di belakang sebuah premis perniagaan, sebelum membuat laporan polis.

“Siasatan awal mendapati m4ngsa telah ditingg4lkan di lokasi kej4dian selama lebih 24 jam kerana may4t sudah mula mer3put,” katanya pada Selasa.

Ismail berkata, menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di sekitar premis perniagaan berdekatan lokasi kejadian, menunjukkan seorang individu dipercayai lelaki, meletakkan kotak berkenaan pada 27 April lalu.

Tambah beliau, may4t bayi itu dihantar ke Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat untuk bedah siasat bagi mengenal pasti punca kematian.

Menurut Ismail, kes disiasat di bawah Seksyen 318 Kanun Kes3ksaan kerana meny3mbunyikan kelahiran dengan cara membu4ng may4t.

Beliau berkata, orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Batu Pahat di talian 07-4363300. – The Star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *