semasa

Tak Scan MySejahtera, Najib Dik0mpaun RM3k Tapi Kedai Nasi Ayam Kena 10k Sebab…

Satu video tular menunjukkan bekas Perdana Menteri Najib Razak masuk ke kedai Nasi Ayam Chee Meng tanpa mengimbas kod MySejahtera. Najib bagaimanapun telah mengaku yang dia gagal scan MySejahtera sebelum makan di restoran tersebut dan bersedia untuk didenda kerana kesalahan ini. “Saya mengaku kesilapan saya pada kali ini tidak membuat check-in sendiri walaupun pegawai-pegawai saya telah berbuat…

semasa

Suami M1nt4 L3b1hkan J4hit4n Ist3ri Bers4l1n N0rmal, D0kt0r Bagi Pes4n4n Teg4s

Membawa kandungan selama 9 bulan sahaja sudah cukup menc4b4r, apalagi melalui detik-detik bersalin. Peranan suami pada waktu g3tir tersebut adalah sangat penting terutamanya memberikan sok0ngan mor4l sehingga anak selamat dil4hirkan. Namun percaya atau tidak, segelintir lelaki akan membuat permintaan ‘daddy sti-tch‘ iaitu melebihkan j4h1tan di bahagian v4g1n4 isteri yang terk0y4k selepas ber4n4k secara n0rmal. Kedengaran…

semasa

Bel4sah Bini Sampai K0ma, Suami ‘K4ntoi’ Ada Isteri Lain & Kini Ham1l Anak Ke-2

Sejak semalam, vir4l tindakan tak berperik3manusi4an seorang suami hingga menyebabkan isterinya kini terl4ntar k0ma. Lebih s4yv, wanita berkenaan baru tervja ham1lkan anak sulung mereka. Di sebalik kisah oleh adik wanita tersebut, rupa-rupanya ada pula r4hsia lain tentang ‘suami durj4n4’ tersebut. Tanpa dis4ngka-s4ngka, dia rupa-rupanya sudah ada seorang isteri sebelum ini. Pend3d4han itu dib0ngkarkan sendiri oleh…

semasa

Nak Meng3lak Roadbl0ck Punya Pasal, Penduduk Pakat Naik Rakit Untuk Balik Raya

Gar4-g4ra w4bak pandem1k COVID-19 yang masih lagi akt1f mel4nda hampir serata dunia, banyak aktiviti serta pergerakan mer3ntas ke luar negeri menjadi terb4tas. Bersempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal menj3lma berbaki seminggu lagi, pastinya ramai bers3d1h khususnya bagi umat Islam. Di Indonesia, sek4tan jalan raya di sempadan-sempadan kawasan serta wilayah turut diadakan bagi mengek4ng penul4ran wab4k…

semasa

Pergi Ke Nilai Membeli Karpet, Penjual Ded4h Neelofa & Suami Bel4nja RM10,000

Baru-baru ini kec0h apabila Neelofa dan suami did4kwa mer3ntas negeri ke Pusat Perniagaan Nilai 3. Dua hari lepas, pasangan selebriti ini telah pun dipanggil untuk memberi keter4ngan di Ibu Pejabat Polis Daerah Nilai. Menerusi portal Utusan Malaysia, salah seorang pekerja di premis terbabit menges4hkan bahawa pasangan selebriti popvlar tersebut bertandang ke sana pada Ahad lalu.…

semasa

Diajar Bers3tvbuh Dengan Adik Dari Kecil, Lelaki Meng4ku Ket4g1h Sehingga..

Jen4y4h s3ksval dalam kal4ngan masyarakat kita pada hari ini bukanlah satu perkara baru. Lebih membimb4ngkan apabila kegi4tan ini berlaku di antara ahli keluarga sendiri. Walaupun suk4r untuk dipercayai, golongan ini sebenarnya wujud dan lama kelamaan akan menjadi n4nah. Seperti perk0ngsian aktivis, Syed Azmi, seorang lelaki meng4ku ket4gih dengan s3k5 selepas diajar bers3tvbvh seawal usia 7…

semasa

Golongan ‘Kayangan’ Dicadang Sapu S4mpah & Bers1hkan Tandas Awam Sekiranya Langgar SOP?

Baru-baru ini, terdapat pelbagai isv tentang orang kenamaan, artis dan juga instafamous yang dikatakan seng4ja mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) dalam tempoh Per1ntah Kaw4lan Pergerakan masih lagi berku4tku4sa. Disebabkan itu, ramai pihak yang tid4k berpvas hati dan berangg4pan yang mereka ini m4mpu bayar k0mpaun dengan mudah, tak macam rakyat biasa. Siap tay4ng-tay4ng lagi dekat media…

semasa

Peminat pvji tind4kan Bella Hadid al1hkan tangan Zayn Malik daripada pvnggvng kakaknya

Menerusi kemas kini di Facebook rasmi E! News, agensi berita hibvran itu memuat naik beberapa keping gambar yang menunjukkan model terkemvka, Bella Hadid meng4lihkan tangan Zayn Malik daripada pvnggvng kakaknya, Gigi Hadid. Sungguhpun Zayn merupakan teman lelaki Gigi, namun tind4kan Bella mengalihkan tangan Zayn ke bahagian pinggang Gigi mendapat maklum balas pos1tif daripada orang ramai.…

semasa

Vir4l Kisah 4 Isteri & 28 Anak, Lemb4ga Zakat Selangor Rupanya Dah B4ntu Sejak 2010

Baru-baru vir4l di Facebook perk0ngsian kisah mengenai keluarga besar yang hidup dalam keadaan tid4k sel3sa. Hasil perkahwinan bapa bersama empat orang isteri, dia dikurniakan seramai 28 orang anak. Tambah meng3jutkan apabila anak-anak tid4k mendapat pendidikan di sekolah. Memetik laporan Astro Awani, Lembaga Zakat Selangor (LZS) telah menyalurkan pelbagai jenis bantvan sejak 2010 lagi. Menurut Ketua…

semasa

[VIDEO] Rumah Kena ‘Ketuk’ Pukul 4 Pagi, Tengok Luar Tak Ada Orang, Tapi Bila Check Gambar..

Seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Syahmi berdepan detik cemas apabila secara tidak sengaja merakam ‘bayangan’ kelibat misteri yang dipercayai pocong pada pukul 4 pagi. Kisah seram tersebut yang terjadi sewaktu bulan Ramadan diperincikan menerusi satu thread dan memperoleh pelbagai respon daripada warganet. Bende ni jadi kat aku sendiri sebelum bulan puasa [Short thread] pic.twitter.com/tiND0qih4D —…